Vad hände under vintern? Del 1

Efter den sista tävlingen hade jag en ytterligare körning inplanerad, även denna på Gelleråsen – nu tillsammans med min klubb Örebro Racingklubb. De ordnar vanligen en ”prova-på” dag i slutet av säsongen, som brukar bli väldigt lyckad.

Första passet gick utan problem, men under det andra passet så såg jag rök komma upp under inbromsningen på start- och målrakan, och det inte gick att få stopp på bilen. Jag tänkte genast att det var överhettade bromsar som var problemet, och smög runt varvet och in i depån.

Jag började kolla på bilen och upptäckte att det inte alls var bromsproblem, utan att undre slangen till kylaren lossnat och tömt kylsystemet under bilen – därav problemen att stanna. Jag fyllde på med vatten och försökte starta – katastrof. Bilen startade över huvud taget inte, och mitt nypåfyllda vatten pumpades friskt ut genom avgassystemet!

”Topplockspackning, antagligen” tänkte jag och försökte hålla humöret uppe. Det blev till att ringa efter hjälp med släp då jag alltid har kört bilen till och från banorna.

Väl i garaget började arbetet med att lyfta av toppen, och när jag såg packningen var jag först lättad – den var ju trasig, som jag misstänkt. Sen vände jag på toppen.

Trasig Topp

Det var den det. Som tur var hade jag min reservmotor, så det var bara att börja byta.