Tillbakablick 2015: Tävling 3

Det blev en lång väntan från deltävling 2 den 28:e Juni tills Nordic Timattack återvände till asfalten för att göra upp om den tredje och sista deltävlingen.

Tävling 3 – Gelleråsen–9:e Augusti

Jag kom återigen direkt från en semesterresa, denna gång till Gotland, och styrde kosan mot Karlskoga Motorstadion, mer känt som Gelleråsen.

Efter förarmöte och inbesiktning av bilen var det dags för warmup. Jag matchade snabbt min tidigare bästa tid på banan med en 1:16-tid. Det kändes lovande, men när jag återvände ut för att pressa tiden mer kändes bilen svårare och svårare att få stopp på i de hårda inbromsningarna.

Jag bestämde mig för att gå i depå och kontrollera bromsarna, och när jag monterade ur bromsbeläggen fram så var det i princip helt slut på material.

I desperation började jag kolla runt ifall det fanns någon med extra belägg i depån, men jag hade inte sån tur denna gång. En kompis som kommit för att heja på mig började hjälpa mig att spåna och vi kastade oss i hans bil för att leta belägg nere i Karlskoga. Vi stod en bra stund utanför en känd verkstadskedja tills vi insåg att det var Söndag och inte Lördag – skillnaden mellan öppet och inte såklart.

Jag chansade vilt och ringde desperat till M-Part i Örebro och tro det eller ej men det föll sig så att de inte bara tog sig tid att svara – men även åka in till sin verkstad och rota fram en uppsättning lättare begagnade belägg av samma märke och modell jag kör! Ett ENORMT TACK till M-part för detta!

Vi körde till Örebro och hämtade beläggen och vände om efter att ha försökt få tag på bromsskivor till en annan medtävlande men inte lyckats. Nu var det bråttom. Jag hade inte hunnit få en kvaltid och minuterna till Q3 tickade ned medans vi bytte belägg.

Med några minuter till godo satt jag åter i evon och rullade mot line-up och sista chansen att ta mig till finalen.

Bilen kändes väldigt orolig i inbromsningarna men jag lyckades med 1:16.3 och knep den sista platsen i finalen.

I finalen försökte jag hänga på bilarna framför men var alltför försiktig och fick nöja mig med en femte plats.

Och så var min första säsong i NTA plötsligt över, men jag var fast – när det var dags att anmäla sig till 2016 års säsong så behövde jag inte fundera länge!