Tillbakablick 2015: Tävling 2

Då de två första tävlingarna kördes under samma helg på samma bana, Kinnekulle ring, blev det ännu en natt i mitt Roskilde-tält och tidig uppstigning även på Söndagen.

Tävling 2 – Kinnekulle – 28 Juni

Jag körde upp bilen från nedre till övre depån, men när jag backade in på dagens depåplats lät styrservon illavarslande. En titt under bilen avslöjade ett ytterligare symptom på problem: elak röd servovätska i en pöl. Katastrof! Läckande servo och ingen körning innan det var fixat. Planer på lösningar svepte förbi i ett rasande tempo i huvudet – fanns det någon som kunde få tag på en pump och leverera den innan tävlingen var över?

Otroligt nog så visade det sig att det fanns en extra pump i depån som utan problem lånades ut. Jag började montera ur min läckande pump efter att ha skickat min mekaniker för helgen att leta efter servoolja att fylla på med.

När jag väl fått ur min pump visade det sig att reservpumpen jag fått låna inte skulle passa, då den var från en nyare bil. Däremot hittade jag vart min pump läckte, och lyckades få ihop prylar att reparera läckan. Jag monterade tillbaka min lagade pump i bilen och höll tummarna för att den skulle hålla tätt. Uppstart och kontroll av servon – inga läckor och precis i tid för Q1!

Under det andra kvalpasset för dagen började jag tycka att bakdiffen lät mycket och gick i depå för att undersöka om jag stött på något nytt problem. Inga uppenbara problem visade sig, men när jag tömde den visade det sig vara extremt lite olja kvar i diffen. Det blev en påfyllning av diffen, men för att inte riskera fler problem och att inte kunna ta mig hem med bilen, så bestämde jag mig för att hoppa över Q3. Jag hade ändå kvalat in i finalen, och körde där ett enda attackvarv. 1:01.5 var tillräckligt för en fjärde plats.

Allt som allt hade det varit en händelserik helg på Kinnekulle och jag var trots problemen under dag 2 nöjd, och såg fram emot den tredje och sista deltävlingen på Gelleråsen.