Tillbakablick 2015: Tävling 1

2015 skulle bli min första säsong i Nordic Timeattack och tiden fram till den första tävlingshelgen på Kinnekulle försvann i ett rasande tempo. Efter en vecka på Mallorca, där jag försökt vila mig i form, skulle de sista förberedelserna på bilen göras. Däckspecialisten i Köping klämde in bilen i sitt fullspäckade schema och gjorde fyrhjulsinställning, cornerweight samt skodde om tävlingshjulen med en uppsättning Kumho V70A.

Tävling 1 – Kinnekulle – 27 Juni

Fredag kväll packade jag mig så iväg mot Götene och Kinnekulle. Jag hade fortfarande inte ordnat med licensen, men lyckligtvis var vi några stycken som skulle få göra licenskursen på Fredagkvällen. Boendeformen för helgen var tältcamping, och jag hade inga problem att kliva upp tidigt för den första deltävlingen på Lördagmorgonen.

Först på schemat stod besiktning av bil och utrustning, och sedan förarmöte. Sedan följde montering av transponder och förberedelser inför det första passet – warmup för klasserna Club samt min klass; Club Challenge.

Bilen kändes väldigt bra på en gång. Hjulinställningen och cornerweight i kombination med en hårdare uppsättning fjädrar gjorde att chassit gav väldigt bra respons och balans. Jag gick i depå för att kolla av tiderna, och var redan runt de 1:01-1:02 tider jag siktat på – en trevlig överraskning.

Mina medtävlande i klassen hade inte väntat på att sätta snabba tider och jag befann mig på en femte plats. Kvalen fortlöpte under dagen, men jag lyckades aldrig sänka mina tider mer under dagen. Den enda missen jag gjorde under den första dagen var att precis innan Q3 upptäckte att bränslelampan börjat lysa. Jag körde så många varv jag vågade i Q3 innan jag gick in och tankade istället för att tanka på en gång, och missade största delen av passet.

Till finalen låg jag kvar på femte plats, och slutade även femma i finalen.

Ändå väldigt nöjd med min första tävlingsdag blev det lite grillning i solnedgången och höga förväntningar på deltävling 2.