Racerapport NTA #3 – Rudskogen

Jag vaknade Fredag morgon efter en natt med ganska dålig sömn, och det första jag noterade var att jag hade ont i halsen. Det var inte mycket att göra åt, jag sprang in och köpte ett paket halstabletter och tankade upp Evon för att sedan möta upp #6 Mathias, sen bar det av mot Norge och deltävling #3 på Rudskogen Motorsenter.

20160820_080813

Vi åkte redan på Fredagen för att ha gott om tid och ta det lugnt med förberedelserna, något som visade sig vara rätt beslut. Efter inchekning på hotellet i Sarpsborg, 2 mil söder om Rudskogen, begav vi oss till banan för att besikta in bilarna. Vi anlände långt innan besiktningstid och hann med att både snacka lite med andra team som anlänt tidigt och spola av bilarna efter resan. Jag kände hur den begynnande förkylningen blev allt tydligare, med snuva, nästäppa och halsont.

20160819_182019

Fredagkvällen avslutades med middag på hotellet, men det var mest jobbig att äta för mig, då jag mådde riktigt dåligt. Jag försökte mota förkylningen i grind med varmt bad/dusch, ipren och vila, men hade stora problem att sova på grund av snuvan – det blev kanske 3 timmar sömn totalt natten mot Lördagen.

Lördag morgon blev det frukost på hotellet, och sen styra kosan mot Rudskogen Motorsenter, en bana jag enbart besökt en gång tidigare i form av Gatebil-besökare 2007. Sedan dess har banan byggts ut, förlängts, och en helt ny depå har byggts. Mitt första intryck av banan är att det är mycket större höjdskillnader än vad som syns på film.

20160820_134555

Efter förarmöte skulle det köras följa-john varv för att få en titt på bansträckningen och sedan skulle Club-klasserna släppas ut på Warmup.

Redan på utvarvet på warmup-passet fick jag problem. Efter halva banan dog bilen tvärt i en högerböj, precis som på Kinnekulle. Jag visste omedelbart att elfelet jag trodde att jag löst var tillbaka. Efter att snällt ha suttit och väntat på bärgning så satte jag i en ny säkring och testade att starta bilen – den gick igång. Jag drog och petade på alla kablar och kontakter jag kunde hitta men lyckades inte få bilen att stanna igen. Till slut körde jag ner i ett tomt område i depån och testade skarpa högersvängar för att försöka provocera fram felet, och bilen dog igen – denna gång för att inte starta alls igen. Automatsäkringen jag använde för felsökning poppade på en gång tändningen slogs på. Vid det här laget hade jag fått uppbackning i felsökningen från Team HETS, något som visade sig ovärderligt. Vi rev ur inredning för att komma åt relän och kablar, laddade ned elscheman för bilen och började leta efter kortslutningen. Jag var vid det här laget helt slut i kroppen och huvudet och färdig att ge upp, men tack vare hjälpen så hittade vi till slut problemet – en lös kabel bakom motorn som hängde och dinglade, med kortslutning i vissa fall som effekt. Kabeln säkrades fast och inredningen plockades ihop.

Nu var det bara att bege sig ut på banan och börja försöka sätta tider. Jag hade redan missat Q1 och en stund av Q2, men övertalades att ändå köra den stund som var kvar på Q2 för att testa så bilen verkligen fungerade.

Väl på banan pressade jag lite och kände på bilen, och började förälska mig i Rudskogen. Det här var nåt helt annat än övriga banor vi kört på, det var snabba partier varvat med tekniska sektioner, uppför och nedför om vartannat. Efter avslutat pass hade jag 1:45,7 som bästa tid. Jämfört med övriga club-klasser var det långt ifrån bra, men i Club Challenge räckte det för att gå upp i topp.

I Q3 putsade jag ned till 1:43,9 för att i Q4 tappa lite igen till 1:44,0

I finalen lyckades jag till slut att putsa ytterligare till 1:43,5 som blev den bästa tiden jag fick in under dagen. Detta räckte faktiskt hela vägen till en första plats, återigen trots att Club-klassens topptider under dagen låg nästan 3 sekunder under min snabbaste tid, vilket jag förstås inte är nöjd med.

Allt som allt en lyckad tävlingshelg till slut, trots att jag när jag var hemma 02-tiden på Söndagmorgonen var totalt slutkörd. Nu laddar jag om batterierna för finalen på Gelleråsen den 4:e September.