Om

#74 David Wievegg

Jag började köra trackdays regelbundet när jag bytte från en Audi S2 till en Mitsubishi Lancer Evo 6. Sedan dess har bilintresset vuxit, och 2015 tog jag steget till att börja tävla i den relativt nya bilsportgrenen Timeattack. Nordic Timeattack blev ett naturligt val då jag hade åkt på arrangörernas trackdays tidigare och alltid imponerats av välorganiserade körningar.

Debutsäsongen 2015 slutade jag 4:a i Club Challenge och 8:a totalt i RM.

Min andra säsong 2016 slutade jag på första plats i Club Challenge och 2:a i RM. Målet för 2017 var att kliva upp till Pro-AM och plocka SM-poäng, fortsätta utvecklas som förare och med bilen hitta en bra plattform att kunna utveckla vidare på. Jag lyckades nå mina mål även 2017 och blev 4:a i Pro-AM och 6:a i SM efter en knackig start på säsongen.

2018 är målet att komma till start och försöka komma på medaljplats, med den minsta budgeten hittills.

Team Västerby Racing

Västerby Racing består just nu av #82 Carl, #6 Mathias och #74 David. Teamet är ett kompisgäng med ett brinnande intresse för bankörning, motorsport och speciellt Mitsubishis Evolution-modeller. Det föll sig naturligt att samarbeta i form av ett team och namnet Västerby Racing valdes för enkelhetens skull efter platsen där Carl bor.

2017 ställde Teamet upp med två bilar i Nordic Timeattack – #74 David i Pro-Am och #6 Mathias i Club Challenge.

2018 ställer vi förhoppningsvis upp med alla tre bilar.

Tävlingsformen

Timeattack är en form av motorsport som vanligen körs på asfaltsbanor, där tävlandet sker mot klockan. I Sverige tog tävlingsformen fart runt 2012. Timeattack är även unikt då reglerna ofta tillåter att bilen utvecklas relativt fritt jämfört med andra tävlingsformer.

Eftersom ekipagen inte tävlar om att komma först i mål är Timeattack en relativt säker form av tävlande och då det finns klasser för allt från vanliga gatbilar till rena tävlingsbilar är det enkelt att komma igång.

Om Timeattack på Wikipedia