I kristallkulan: spekulationer inför 2017

Uppdatering 20170417: Då startlistorna ibland förändras pga utomstående faktorer uppdaterar jag lite i det här inlägget.

Eftersom bilbyggandet går i snigelfart för tillfället ska jag ta och för en gångs skull inte skriva om mig själv, utan istället titta igenom startlistorna som de ser ut just i detta nu (http://www.nordictimeattack.se/?page_id=167), och försöka mig på att plocka ut favoriter för toppresultat 2017 – helt och hållet för skojs skull och för att det kanske kan locka fler att följa serien och sporten.

Då det för årets säsong finns mängder med nya namn och ekipage som jag ännu inte har koll på, baseras mina handplockade favoriter i varje klass på det jag vet och tror, mestadels med säsongen 2016 i bagaget. Jag hoppas på massor av överraskningar, och fullkomligt krossa kristallkulan jag kikat in i för dessa förutsägelser. Med det sagt, låt oss börja!

Club

I instegsklassen Club är det omöjligt för mig att inte plocka ut #12 Håkan i Focus RS:en som storfavorit. Håkan slogs om pallplatserna i varje omgång under 2016 och jag tror att han definitiv inte nöjer sig med annat än seger 2017.  Även #58 Conny kan bli en vass utmanare. Bland de nya ekipagen har jag en känsla av att Simon, #944, kan ställa till det för övriga.

Club Challenge

I min gamla klass, Club Challenge, kommer det inte bli lätt att välja favoriter, men självklart håller jag tummarna för #6 Mathias – teamkollegan som 2016 slutade tvåa i Club. Han får tampas med #77 Silver som kommer med en Civic Type-R. De får även hålla koll på #19 Philip och #44 Carl, båda i Mitsubishi Evos, #9 Magnus med sin M3, samt #4 Jonas i sin Porsche 968. Jag tror det blir stenhård kamp i den här klassen 2017.

Club GT

I den här klassen är det ännu svårare att plocka ut favoriter, då det kanske är den mest jämna klassen i fråga om material? #15 Micke från FEFAB Racing vann 2016, med #5 David hack i häl, men de kommer ha flera GT-R, Porschar, en McLaren och vem vet vad annat? #18 Jarmo i ”raggarbilen” (Corvette) hade mycket tekniska problem 2016 och är revanschsugen. Evo-förare som jag är så håller jag ändå tummarna för att Team HETS #39 Rasmus kan ge motståndet en match.

PRO-AM

I PRO-AM kommer ni återfinna undertecknad under 2017, men jag har inga illusioner om att vara i topp ännu. SM-Mästaren 2016 #42 Nore är tillbaka, tillsammans med två Jimmy sugna på guld kvar i klassen. #83 Jimmy Å kommer att bli vass bara RX-7:an fungerar som tänkt, och #50 Jimmy J har erfarenhet att räkna med. Vi kommer att ha sällskap av teamkollegan #82 Carl som i sin helt nybyggda Evo 9 har goda förutsättningar för bra resultat. Kommer Kaj i sin Evo 7 sätta press på oss övriga? #76 Pelle är ny i NTA-sammanhang men har imponerande fart på sin RX-7. Även David B kommer tillbaka med sin RX-7.

PRO

Från minst klass 2016 till absolut störst 2017. #97 Tomas i sin Marcos Mantis visade sig väldigt snabb 2016. Och #70 Fredriks Volvo V70 sen – jag tappade hakan när jag tittade på videos med den här bilen, här finns det definitivt potential. Det ska även bli spännande att se vad #31 Kennet kan hitta på med sin nya bil. I startlistan återfinns även ett par Audi R8 varav en LMS med en väldigt rutinerad chaufför i #98 Jan.

Det är i ärlighetens namn omöjligt att förutse vad som kommer att hända under en säsong, och även om det är tävling så är din största rival alltid du själv och dina egna tider. Framförallt ska vi ha riktigt, riktigt kul!

För att hänga med i svängarna så rekommenderar jag att du följer Västerby Racing samt Nordic Time Attack på Facebook och Instagram – och varför inte komma och titta live som publik?

Oavsett så ser jag fram emot ett år fyllt av fantastisk Timeattack!

Väl mött,
#74 David